kovo 3, 2017
Ledai su graikiniais riešutais ir midumi

Ingredientai:

8 kiaušinio tryniai

1 stiklinė cukraus pudros

500 g susmulkintų graikinių riešutų

600 g grietinėlės

0,5 stiklinės midaus „Stakliškės“

Ledai-su-graikiniais-riesutais

Trynius ir cukraus pudrą supilame į dubenį ir įstatome į kitą dubenį su verdančiu vandeniu. Plakame kol susidaro vientisa masė. Išimame dubenį iš vandens. Plakdami supilame midų ir riešutus. Atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę. Šią masę supilstome į dubenėlius, uždengiame dangteliais ir paliekame šaldymo kameroje, kad sustingtų.

Skanaus!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
Štralio kepsnys

Ingredientai:

500 g. kiaulienos sprandinės

Midaus nektaro „Suktinis“ (įpilti tiek, kad apsemtų mėsą)

5 šaukštai sojų padažo

Imbiero šaknis

Šaukštelis cinamono

Žiupsnelis gvazdikėlių

Žiupsnelis maltų juodų pipirų

 5 šaukštai citrinos sulčių

 Šaukštelis smulkaus cukraus

5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Stralio-kepsnys

Paruošimas:

Sprandinę supjaustome gabalėliais, pamarinuojame įdėdami pipirų, cinamono, sojų padažo, gvazdikėlių, citrinos sulčių. įpilame midaus nektaro „Suktinis“ tiek, kad jis apsemtų mėsą ir paliekame marinuotis parai laiko. Kepame skardoje, uždengę folija. Kepimo pabaigoje folija nuimama. Prie kepsnelių ruošiamas padažas, kuriam reikės:

Alyvuogių aliejaus, imbiero šaknies, medaus, citrinos sulčių, garstyčių ir balto vyno.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
VIŠTIENOS ŠAŠLYKAS SU „SUKTINIU“

Ingredientai:

4 gabaliukai vištienos filė

1 šaukštas sojų padažo

1 šaukštas medaus

1 šaukštas garstyčių

1 šaukštas citrinų sulčių

1 arbatinis šaukštelis druskos

Žiupsnelis malto imbiero

2 šaukštai „Suktinio“

vistienos saslykas

Paruošimas:

Vištienos filė supjaustome juostelėmis. Iš likusių ingredientų pagaminame marinatą ir juo marinuojame vištieną 5-6 val. Paruoštą vištieną zigzagu sumauname ant medinių iešmelių ir iškepame ant grotelių žarijų kaitroje. 

Skanaus!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
KEPTAS KARPIS SU „SUKTINIU“

Ingredientai:

500 g. karpio

1 vnt. citrinos (išspaudžiamos sultys)

1 žiupsnelis citrininių žuvies prieskonių+

2 šaukštai „Suktinio“

1 žiupsnelis druskos

 

Padažui:

1 vnt. raudonos paprikos

3 skiltelės česnako

1 šaukštas marinuotų kaparėlių

1 vnt. svogūno

pagal skonį, krapų

2 šaukštai obuolių acto

5 šaukštai aliejaus

100 g. vandens

Žiupsnelis druskos ir pipirų

Keptas-karpis

Paruošimas:

Išvalytą karpį pabarstome druska, žuvies prieskoniais, įtriname, palaistome citrinos sultimis bei „Suktiniu“ ir marinuojame suvynioję į foliją apie 5-6 val. Žuvį kepame grotelėse, žarijų  kaitroje arba orkaitėje. Padažui susmulkiname papriką, svogūno galvutę, česnakus, krapus. Juos sumaišome su kaparėliais, actu, aliejumi, vandeniu, paskaniname prieskoniais. Iškeptą karpį patiekiame su padažu.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
gruodžio 5, 2016
Kalėdinis midus!

ziemos-baneris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
lapkričio 28, 2016
„Vilniaus“ nektaro ir „Trakų“ midaus suvenyrinis rinkinys

vilnius-trakai-baneris

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
lapkričio 13, 2016
Midaus nektaras „Suktinis“ porceliane!

Gausią midaus nektaro „Suktinis“ kolekciją papildė dar vienas gaminys!
Pristatome naują „Lietuviško midaus“ ir „Jiesios“ bendrą kūrybinį projektą – 0,2 l gėrimą „Suktinis“ porceliane. Nedidelis, įmantrios formos, rankų darbo buteliukas – puikus suvenyras iš Lietuvos, atspindintis dviejų įmonių gaminamos produkcijos tradicijas.
„Suktinis“ – jau klasika tapęs gėrimas, praturtintas net keturiolika skirtingų vaistažolių, kurio gamybos tradicijos puoselėjamos, laikantis senosios Aleksandro Sinkevičiaus receptūros.

suktinis-i-www

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
gegužės 20, 2016
LIETUVIŠKAS MIDUS 6%
Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
vasario 18, 2016
Metų gaminio aukso medalis skirtas naujai atgaivintam gėrimui „Nemunas“

 

Pagal unikalią Aleksandro Sinkevičiaus receptūrą sukurtas alkoholinis bespalvis gėrimas, didžiausios ir gražiausios Lietuvos upės pavadinimu pirkėjams pirmą kartą pristatytas 1969 metais. 60% stiprumo gėrimas išsiskyrė tiek savo stiprumu, tiek kvapu, tiek skoniu. Šis gėrimas puikiai tiks geriau išlavintam skoniui, taip pat gali būti naudojamas kokteiliams, maišant tonika ar sultimis.

LM maketas_Nemunas Print

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
vasario 11, 2016
Sidabro medalis Švedijoje!

Įįmonėje gaminamas midus,  2015 m. spalio mėnesį Švedijoje vykusiame festivalyje „Beer and Whisky“, buvo apdovanotas sidabro medaliu.

12112285_802550823190618_4486464571531123809_n

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+