spalio 27, 2017
Naujiena!

Viena žymiausių bei unikaliausių lietuvių liaudies pasakų – Eglė žalčių karalienė įkvėpė „Lietuviško midaus“  įmonę sukurti šį originalų žolelių gėrimą.

Išraiškingu skoniu pasižymintis naujasis gėrimas „Žalčio balzamas“ tinka vartoti mažomis taurelėmis ir kokteilių gamybai.

ZALCIO-4

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 17, 2017
„Šventinė“ atsinaujino!

Sventine-LT (1)

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 15, 2017
„Žalgiris“ naujoje pakuotėje!

Zalgiris LT

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
Šildanti kava

Ingredientai:

1 šaukštas maltos kavos

0,75 stiklinės verdančio vandens

2-3 šaukštai midaus nektaro „Šventinė“

1 kiaušinis

3 šaukštai grietinėlės

3 šaukštai kondensuoto pieno

1 šaukštas vanilinio cukraus

Kava

Paruošimas:

Užplikome kavą. Į ją supilame „Šventinę“. Trynį išsukame su kondensuotu pienu, sumaišome su plakta grietinėle ir atsargiai supilame ant kavos. Baltymą sumaišome su vaniliniu cukrumi, plakame iki standžių putų ir atsargiai dedame ant trynio masės. Skanaus!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
Braškių žiedeliai

Tešlai:

3 kiaušiniai;

125 g cukraus;

150 g miltų;

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;

Sviesto kepimo formelėms patepti.

Kremui:

 0,75 indelio karamelizuoto pieno su cukrumi;

200 g sviesto;

3 šaukštai midaus nektaro „Vilnius“

1 kg nedidelių braškių;

200 g grietinėlės;

1 šaukštas cukraus;

Truputis smulkintų pistacijų riešutų.

Braskes

Paruošimas:

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą ir sviestu pateptose formelėse iškepame biskvitinius paplotėlius. Kremui mikseriu išsukame sviestą su kondensuotu pienu ir midaus nektaru „Vilnius“. Ant atvėsusių biskvitinių paplotėlių dedame kremą. Tuomet ratu sudedame nuplautas braškes. Viduriukus papuošiame plaktos pasaldintos grietinėlės bokšteliais ir susmulkintais riešutais.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
Kriaušių desertas su „Bočių“ midumi

Ingredinetai:

5 kriaušės

0,5 l vandens

1 stiklinė cukraus

Keletas gvazdikėlių

100 g cukraus

1 šaukštas medaus

2 šaukštai „Bočių” midaus

Truputis kokoso drožlių

Kriause

Paruošimas:

Kriaušes nuplauname, išpjauname žiedelius, o kotelius paliekame. Kriaušes išverdame cukraus sirupe, įdedame gvazdikėlių ir atvėsiname sirupe. Iš 100 g cukraus, 1 šaukšto medaus ir „Bočių“ midaus išverdame karamelę ir jai kiek pravėsus, kriaušes apraizgome „siūlais“ (jei „siūlų“ dar suformuoti negalima, karamelę dar šiek tiek pavirkite. Jei masė per daug sukietėjo, truputį pašildykite). Pagamintą desertą reikia tuoj pat pateikti, nes po kiek laiko „siūlai“ ištirpsta. Patiekiame su plakta grietinėle, vaisiais, pabarstome keptuvėje pakepintomis kokosų drožlėmis.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
Jautiena su midaus nektaru „Vilnius“

Ingredientai:

500 g jautienos išpjova

3 šaukštai midaus nektaro „Vilnius“

2 svogūnai

150 g fermentinio sūrio

3 šaukštai grietinės, druskos ir pipirų

Truputis aliejaus ir petražolių

Jautiena-su-suriu

Paruošimas:

Jautieną supjaustome griežinėliais, pasūdome ir pabarstome pipirais. Į dubenį, kuriame marinuosime mėsą, sudedame žiedais supjaustytus svogūnus, užpilame „Vilniaus“ ir stipriai rankomis juos sumaigome. Jautieną sluoksniuojame su šiais svogūnais ir apie 12 val. laikome šaltai. Tuomet į aliejumi pateptą indą sudedame jautienos griežinėlius, ant jų uždedame marinuotus svogūnus, o ant viršaus – su grietine bei petražolėmis sumaišytą tarkuotą fermentinį sūrį. Kepame orkaitėje. Patiekiame su įvairiomis šviežiomis daržovėmis ir keptomis bulvėmis.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
Silkė su midaus balzamu

Ingredientai:

2 marinuotos silkių filė

1 nedidelis svogūnas

2 šaukštai razinų

3 šaukštai midaus balzamo „Žalgiris“

Truputis cinamono ir druskos

2 šaukštai citrinos sulčių,

Aliejaus kepimui, 1 medinis smeigtukas.

silke

Paruošimas:

Susmulkintą svogūną pakepame keptuvėje su aliejumi, įdedame cinamono ir druskos. Kiek pakepę, sudedame nuplautas razinas ir dar pakepame. Vėliau užpilame midaus balzamo „Žalgiris“ ir citrinos sulčių., Suvyniojame silkę ir persmeigiame ją smeigtuku, į vidurį sudedame paruoštą įdarą. Patiekalą galime papuošti avokadu, marinuotais svogūnėliais, alyvuogėmis ir įpilame truputį balzamo.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
Ledai su graikiniais riešutais ir midumi

Ingredientai:

8 kiaušinio tryniai

1 stiklinė cukraus pudros

500 g susmulkintų graikinių riešutų

600 g grietinėlės

0,5 stiklinės midaus „Stakliškės“

Ledai-su-graikiniais-riesutais

Trynius ir cukraus pudrą supilame į dubenį ir įstatome į kitą dubenį su verdančiu vandeniu. Plakame kol susidaro vientisa masė. Išimame dubenį iš vandens. Plakdami supilame midų ir riešutus. Atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę. Šią masę supilstome į dubenėlius, uždengiame dangteliais ir paliekame šaldymo kameroje, kad sustingtų.

Skanaus!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+
kovo 3, 2017
Štralio kepsnys

Ingredientai:

500 g. kiaulienos sprandinės

Midaus nektaro „Suktinis“ (įpilti tiek, kad apsemtų mėsą)

5 šaukštai sojų padažo

Imbiero šaknis

Šaukštelis cinamono

Žiupsnelis gvazdikėlių

Žiupsnelis maltų juodų pipirų

 5 šaukštai citrinos sulčių

 Šaukštelis smulkaus cukraus

5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Stralio-kepsnys

Paruošimas:

Sprandinę supjaustome gabalėliais, pamarinuojame įdėdami pipirų, cinamono, sojų padažo, gvazdikėlių, citrinos sulčių. įpilame midaus nektaro „Suktinis“ tiek, kad jis apsemtų mėsą ir paliekame marinuotis parai laiko. Kepame skardoje, uždengę folija. Kepimo pabaigoje folija nuimama. Prie kepsnelių ruošiamas padažas, kuriam reikės:

Alyvuogių aliejaus, imbiero šaknies, medaus, citrinos sulčių, garstyčių ir balto vyno.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+