Apie mus

„Lietuviškas midus“ – ilgametes gėrimų gamybos tradicijas puoselėjanti įmonė, įsikūrusi pačioje Lietuvos širdyje – jaukiame Stakliškių miestelyje. Čia, sujungus meilę medui ir ilgametę patirtį, gimsta išskirtiniai alkoholiniai ir nealkoholiniai gėrimai, kurių pagrindas – natūralus lietuviškas medus. Mūsų istorija siekia 1889 metus, kai Stakliškėse buvo pastatyta alaus darykla. Vėliau alaus gamyba buvo nutraukta, o 1959 m. pradėta kurti nauja tradicija – gaminti gėrimus iš medaus. Taip gimė midus „Stakliškės“, vienas seniausių ir žinomiausių mūsų produktų, tapęs tikra lietuviško midaus legenda. Midus – vienas seniausių pasaulio alkoholinių gėrimų, kurio populiarumas šiandien vėl sugrįžta į barų kultūrą. Vis daugiau pirkėjų ir kokteilių meistrų atranda jį kaip unikalų, subtilaus skonio ir natūralaus saldumo ingredientą. Gaminant midų, laikomės tradicinių fermentacijos procesų, artimų vyno gamybai. Šio gėrimo stiprumas siekia iki 15 %, o autentiškos technologijos leidžia išlaikyti natūralų medaus aromatą ir skonį. Nors midaus gamybos principai iš esmės nesikeitė šimtmečius, šiandien midų naudojame ir kaip žaliavą moderniems produktams – nuo midaus nektaro ir trauktinių iki gazuotų kokteilių bei gaiviųjų gėrimų. Laužydami stereotipus, kad midus – tik saldus ir stiprus senovinis gėrimas, mes kuriame naujoviškus, lengvesnius ir modernesnius skonius: gaminame lengvus midaus gėrimus, distiliuojame midaus žaliavą ir iš jos kuriame aukščiausios kokybės spiritinius gėrimus. „Lietuviškas midus“ – tai tradicijos ir naujovių junginys, kviečiantis iš naujo atrasti seniausią lietuvišką gėrimą – midų. Laikydamiesi aukštų kokybės standartų ir atsakingos gamybos principų, esame įdiegę ISO 9001:2015 (LST EN ISO 9001:2015) kokybės vadybos sistemą, užtikrinančią nuoseklų gamybos procesų tobulinimą ir produktų patikimumą.